De energierekening van je woning richting nul krijgen en tegelijkertijd het wooncomfort verbeteren. Samen met een aantal andere partijen maken we dat mogelijk.

 

Het verduurzamen van je woning begint met energiebesparing. Met de aanpak daarvan kun je beginnen met eenvoudige maatregelen, zoals energiezuinig gebruik van huishoudelijke apparatuur, het plaatsen van LED verlichting, de aanschaf van een water (en energie-)besparende douchekop en tochtstrippen of het aanbrengen van radiatorfolie. Dergelijke maatregelen verdien je al snel terug. De vrijwillige energie-ambassadeurs van de Utrechtse Heuvelrug kunnen je onder andere hier bij helpen.

 

OK-CV keuring

Dat geldt ook voor een goede afstelling van je CV-installatie door een installateur met OK-CV certificering.  Net als vakkundige isolatie van muren, daken, vloeren en ramen in combinatie met goede ventilatie zorgt een goed afgestelde CV-installatie niet alleen voor lagere stookkosten, het verbetert ook je wooncomfort.

 

Verder richting nul

Tenslotte zijn er ingrijpende maatregelen waarmee  je de energierekening van je woning nog verder richting nul kunt krijgen, zoals de aanschaf van een warmtepomp die draait op de stroom van je eigen zonnepanelen.

 

Vakkundig advies

Over al dit soort maatregelen is op het internet is veel informatie te vinden, maar die zijn niet erg behulpzaam om te bepalen wat voor jouw woning en jouw budget de juiste maatregelen zijn, en wat de juiste volgorde is. Niets is vervelender dan na enige tijd te ontdekken dat de muurisolatie leidt tot schimmelgroei in je woning of dat je eigenlijk andere maatregelen had moeten nemen. Om die reden werken we samen met enkele vakkundige energie-adviseurs die je daar bij kunnen helpen.

 

Ervaringen delen en inspirerende voorbeelden

Inmiddels zijn er meerdere inwoners van de Utrechtse Heuvelrug die de energievoorziening van hun huis ingrijpend hebben aangepast. Hier vind je voorbeelden van zowel nieuwbouwwoningen als van (oude) bestaande woningen met een duurzame energievoorziening.

 

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

 

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Stuur ons uw opmerkingen

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input