De 4 leden van het bestuur van Heuvelrug Energie (HE) stellen zich voor:

 

 

Peter Haring uit Driebergen, voorzitter. In het dagelijks leven is Peter Haring Directeur bij Unilever Research (zie Peter's LinkedIn profiel).

 

"Ik woon sinds kort in Driebergen, waar mijn vrouw en ik met duurzame materialen een energiepositief huis hebben gebouwd; een huis dat meer energie oplevert dan het verbruikt. Wie daar meer over wil weten kan een kijkje nemen op onze speciale blog. Sinds kort rijd ik in een elektrische auto. Daarnaast wil ik graag meehelpen om de hele Utrechtse Heuvelrug zo snel als mogelijk energieneutraal te krijgen."

 


 

Pieter Ruigewaard uit Leersum, secretaris. Pieter, geboren in 1958, getrouwd en heeft een zoon en een dochter. Na een lange carrière als manager en organisatieadviseur in het bedrijfsleven, werkt hij sinds een aantal jaar als lichaamsgericht psychotherapeut en trainer in verschillende landen in Europa. Zijn specialisatie is intimiteit en seksualiteit. (zie Pieter's LinkedIn profiel).

 

"Voor mij staat HE voor: samen aan de slag met een duurzame toekomst. Ik ben actief binnen de coöperatie omdat ik geloof dat je duurzaamheid het beste vorm kunt geven in een lokale structuur waarin de persoonlijke band tussen de mensen aanwezig is. Daarnaast ben ik er groot voorstander van om de energievoorziening te “democratiseren”, dus weghalen bij de grote conglomeraten die andere belangen hebben/dienen dan die van hun klanten".


 

Pieter Hogenbirk uit Doorn, penningmeester. Pieter Hogenbirk is o.a. rector en inspecteur in het voortgezet onderwijs geweest. Nu geeft hij nog adviezen aan scholen over ICT in het onderwijs en is hij bij diverse netwerken betrokken (zie Pieter's LinkedIn profiel).

 

"Ik ben een beetje met pensioen, bezoek veel cultuur, reis veel met mijn vrouw Riet, en ik ben zo goed mogelijk vader en opa voor onze twee kinderen en vier kleinkinderen.
En voor die laatsten en voor de toekomst in het algemeen zijn duurzaamheid en milieu zulke belangrijke thema's, dat ik er graag een deel van mijn tijd in wil investeren."


 

Rineke Hakkens uit Maarn, bestuurslid. Rineke Hakkens is energieadviseur voor de voedingsindustrie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) (zie Rineke's LinkedIn profiel).

 

"Zorg om het milieu en onze leefomgeving vormt de rode draad in mijn loopbaan, van de studie Milieuhygiëne in Wageningen via adviseur luchtkwaliteit tot mijn inzet voor energiebesparing in de industrie nu bij RVO. Behalve als professional denk ik dat het minstens zo belangrijk is om me als burger en inwoner in te zetten in mijn eigen, groene woonomgeving. Heuvelrug Energie is me daarom op het lijf geschreven! Ik lever graag mijn bijdrage aan bewustwording van de dringende noodzaak van energietransitie en -besparing bij de mede-inwoners van Maarn, en onze vier andere kernen binnen de Utrechtse Heuvelrug. Een beter milieu begint bij jezelf, dus volg ik nu bijvoorbeeld vol enthousiasme de Hé-cursus Duurzaam en Comfortabel Wonen."

 

Fotografie: Beeldkracht.org | Robert Zwart

 

 

U kunt de statuten van Heuvelrug Energie hier downloaden.

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

 

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Stuur ons uw opmerkingen

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input