In 2035 wil de gemeente Utrechtse Heuvelrug alle energie die we in de gemeente gebruiken, duurzaam in de gemeente opwekken. We wonen, werken, reizen en recreëren dan klimaatneutraal. Daartoe heeft de gemeente een Routekaart Klimaatneutraal Grondgebied 2035 ontwikkeld. De gemeente is het gesprek aangegaan met de inwoners en de Duurzaamheidsraad om de route naar een klimaatneutrale gemeente in 2035 vorm te geven. Op de thema’s gebouwde omgeving (wonen en bedrijven & organisaties), publieke infrastructuur, mobiliteit en duurzame opwekking zijn de doelen voor 2035 en de focus en richting voor gemeentelijke activiteiten tot medio 2021 geformuleerd. Deze vindt u in de Klimaatroutekaart.

 

Meer informatie van en over onze gemeente

Voorts heeft de gemeente op haar website informatie beschikbaar over:

  • Informatie over concrete maatregelen die je in je woning kunt treffen en lokaleinitiatieven op jouwhuisslimmer.
  • Het online energieloket van 15 gemeenten in de regio Utrecht. Op de website is alles te vinden over duurzaam wonen. Denkt u erover uw woning te gaan verbouwen dan is dit een goed startpunt. U vindt er bijvoorbeeld aanbieders van isolatie en zonnepanelen, buurtbewoners met een verduurzaamde woning en informatie over beschikbare subsidies.
  • de energiekaart van de Utrechtse Heuvelrug. Op de energiekaart ziet u het gemiddelde gas en elektriciteitsverbruik in uw buurt en de energielabels van woningen met een gecertificeerd energielabel. Op de kaart zijn ook een aantal voorbeeldprojecten te vinden.
  • De zonnekaart geeft inzicht in de geschiktheid van het dak van uw huis of bedrijfspand voor zonnepanelen of zonneboilers. De kaart geeft een betrouwbare inschatting van het aantal zonnepanelen dat hierop geplaatst kan worden en hoeveel kWh daarmee opgewekt kan worden. Reken met een eenvoudige rekenmodule kunt u snel uit wat de investering oplevert.
  • De Duurzame Huizenroute, die elk jaar in het najaar in onze gemeente wordt georganiseerd. Een aantal inwoners stellen dan hun duurzame woning open voor bezoekers.

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

 

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Stuur ons uw opmerkingen

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input