Cursus Duurzaam en Comfortabel Wonen:

Opnieuw in najaar 2018

Enthousiaste reacties van deelnemers aan de Cursus Duurzaam en Comfortabel Wonen begin 2018 hebben Heuvelrug Energie doen besluiten om in het najaar van 2018 opnieuw een cursus van drie avonden te organiseren voor eigenaren/bewoners die hun woning verregaand willen verduurzamen, mogelijk naar gasloos. De cursus kost € 100 en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in verduurzaming van zijn/haar woning, maar niet goed weet hoe te beginnen of het lastig vindt om keuzes te maken. Je hoeft niet technisch onderlegd te zijn om mee te kunnen doen.

 

Energiepaleis

De cursus wordt gegeven door Kees Stap, die al meer dan 25 jaar ervaring heeft met onderzoek, advies en begeleiding van duurzaam en energieneutraal bouwen. De afgelopen drie jaar heeft hij met Energiepaleis vele particulieren succesvol begeleid met duurzame verbouwingen, variërend van eeuwenoude monumenten tot Vinex woningen, ook in onze gemeente.

 

Plan voor je eigen woning

De cursus bestaat uit drie avonden waarin theorie wordt behandeld met veel voorbeelden uit de praktijk. Tevens ga je als deelnemer ook zelf aan de slag met uitwerken van een plan voor je eigen woning. Tussendoor zal er huiswerk zijn gericht op verzamelen van informatie waarmee je eigen woning, het comfort en het energieverbruik geanalyseerd kan worden

 

Na afloop heb je als cursist:

 • een duidelijk beeld van de mogelijkheden om jouw eigen woning te verduurzamen, nu of in de toekomst;
 • een overzicht van het pakket met concrete maatregelen waarmee de doelen behaald kunnen worden, inclusief zicht op de voor- en nadelen;
 • een overzicht van kosten, besparingen, subsidies en financieringsmogelijkheden;
 • een plan van aanpak om het project te realiseren.

 

Belangstelling?

De cursus kost 100 Euro per persoon en er kunnen maximaal 12 cursisten meedoen. De lokatie wordt in het najaar bekend gemaakt.

 

Heb je belangstelling? Meld je dan geheel vrijblijvend aan via het aanmeldformulier. Dan nemen we contact met je op zodra we concrete cursusdata en een locatie hebben.

 

 

Interactieve bijeenkomsten

Duurzaam omgaan met energie. Dat is goed voor het milieu, je directe leefomgeving, je portemonnee en kan ook bijdragen aan verbetering van je wooncomfort.  Maar hoe bereik je dat? Welke aanpassingen en maatregelen zijn effectief, wat zijn de kosten en wat kun je er mee besparen? Hoe stem je verschillende maatregelen goed op elkaar af? Welke maatregelen kun je eenvoudig zelf treffen en welke vereisen deskundig advies?

 

Zijn de leden van uw organisatie geïnteresseerd in bovenstaande vragen en mogelijke oplossingen en wilt u hier tijdens een bijeenkomst aandacht aan besteden? Heuvelrug Energie* kan daarbij helpen.

 

Op basis van onze deskundigheid hebben we een aantal diensten en producten ontwikkeld die we kunnen presenteren in de vorm van een masterclass. In pitches van 5-10 minuten introduceren we enkele onderwerpen, waarna we in verschillende groepen verder het gesprek aangaan. U kunt kiezen uit de onderstaande onderwerpen:

 1. Energie besparen door goede inregeling van de CV-installatie;
 2. Woningisolatie, inclusief subsidiemogelijkheden;
 3. De slimme meter en slimme thermostaat;
 4. Installatie van zonnepanelen: kopen of leasen;
 5. Installatie van een warmtepomp met ISDE-subsidie;
 6. Duurzaam en Comfortabel wonen door het maken van een eigen integraal energieplan;
 7. Elektrisch rijden;
 8. Duurzame energie inkopen.

 

In overleg met Heuvelrug Energie kunt u ook kiezen voor een eigen invulling.

 

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via masterclass@heuvelrugenergie.nl

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

 1. (*)
  Uw volledige naam invullen
 2. (*)
  Graag een (geldig) email invullen
 3. (*)
  Graag hier uw bericht invullen
 4. (*)
  Invalid Input