Elektrisch vervoer is sterk in ontwikkeling. De nieuwste generatie elektrische auto's kost rond de 30.000 Euro en heeft een actieradius van circa 300 km op een volle accu. Daarnaast verschijnen op steeds meer plaatsen laadpalen, zowel langs de snelweg als bij publieke gebouwen en in wijken. Zo wordt er hard gewerkt aan het slechten van de drie belangrijkste belemmeringen voor elektrisch rijden: de aanschafkosten, het bereik en de infrastructuur. Met een duurzame stroombron als zonnepanelen en nul uitstoot van schadelijke stoffen levert de elektrische auto een belangrijke bijdrage aan klimaat- en milieudoelen.

 

In Nederland is het personenvervoer verantwoordelijk voor ongeveer 2/3 van het energieverbruik voor mobiliteit en voor 10% van de uitstoot aan stikstofoxiden, fijnstof en CO2 (Bron: CBS Transport en Mobiliteit 2015). Volgens het CBS rijden er medio 2016 in onze gemeente ruim 25.000 personenauto's rond, waarvan 185 met hybride aandrijving en 48 (0,2%) met volledig elektrische aandrijving. En er zijn 56 (semi-)publieke laadpunten op laadpalen.

 

Voldoende redenen voor Heuvelrug Energie om in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug en een aantal andere partijen actieve dienstverlening te ontwikkelen gericht op het stimuleren van elektrisch rijden:

 

  1. Met elektrisch autodelen: een elektrische auto met slimme laadpaal delen met maximaal 6 mensen in je buurt.
  2. Met meer laadpalen in je directe omgeving en publieke gebouwen.

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

 

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Stuur ons uw opmerkingen

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input