Onafhankelijk energieloket
voor en door bewoners van de Utrechtse Heuvelrug

 

Wie is de groenste inwoner van onze gemeente? Wie heeft leuke voorbeelden hoe we ons dagelijks leven kunnen vergroenen? Ben je benieuwd hoe je zelf scoort op de 10 punten? In 5-10 minuten weet je het!

 

 

De zoektocht is gestart…

Er bestaat al een landelijke Duurzame 100 met prominente Nederlanders die duurzaamheid/ klimaat een warm hart toe dragen. Een mooi initiatief! Echter ook lokaal gebeurt er heel veel.  We zijn gestart met de zoektocht naar de groenste inwoner van de Utrechtse Heuvelrug.  Het is een persoon die mensen inspireert en zelf actief bezig is met van alles en nog wat met maar 1 doel: een mooiere en groenere aarde achter laten voor onze kinderen.

 

lees meer >

 


Inspirerende voorbeelden in de Nieuwsbode

 

Op zoek naar de duurzaamste inwoners van de Utrechtse Heuvelrug interviewde Maarten Bos voor de Nieuwsbode Utrechtse Heuvelrug een aantal inwoners die hoge ogen gooien als inspirerend voorbeeld. Daarnaast heeft Job van Gasselt korte filmportretten gemaakt van Tim ter Heide in Leersum, Edith Alkema in Amerongen en Hanne Looij uit Driebergen. Hieronder kun je de interviews nalezen en de filmpjes bekijken.

 

Femke en Douwe Duurzame Inwoners Heuvelrug

24 januari 2018

 

Op zoek naar de duurzaamste inwoners  van de Utrechtse Heuvelrug gooien Femke Batterink (33) en  haar partner Douwe Kappers (40) uit Amerongen hoge ogen. Zij leven al jaren heel bewust duurzaam en beheren daarnaast een biologische boomkwekerij in Leersum, Boomkroon.

 

Lees meer >


Marjolein Tiemens Een van de Duurzaamste Inwoners van de Heuvelrug

7 februari 2018

 

Een van de duurzaamste inwoners van de Utrechtse Heuvelrug moet wel Marjolein Tiemens-Hulscher uit Driebergen zijn.  Zij heeft een eigen bedrijf, Groen Geloven, en verzorgt inspirerende workshops en lezingen op het gebied van duurzaamheid. Zij, haar partner en haar twee kinderen, proberen bewust te leven vanuit de ecologische mogelijkheden die de aarde biedt. 

 

Lees meer >


Gert en Willy Struve: Uitgaan van Gezond Verstand

21 februari 2018

 

Tijdens de speurtocht naar de duurzaamste inwoner van de Utrechtse Heuvelrug stuitte organisator Heuvelrug Energie op het echtpaar Gert en Willy Struve uit Driebergen. Zij vinden dat bij het nemen van duurzame maatregelen moet worden uitgegaan van het gezonde verstand en dat niet alle duurzame acties even efficiënt zijn.

Lees meer >


Hoge Duurzaamheidsscore Driebergse Ondernemer

7 maart 2018

 

Bij de enquête van Heuvelrug Energie naar de duurzaamste inwoner van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, behaalde de Driebergse ondernemer Pim van Gennip (38) een hoge score. Dat is niet zo verwonderlijk want van Gennip is altijd op zoek naar manieren om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Dat doet hij in zijn werk en in zijn privé-leven.

 

Lees meer >


Apotheose enquete Heuvelrug

22 maart 2018

 

Op 15 maart werd na het klimaatdebat in het Cultuurhuis in Doorn de uitslag bekend gemaakt van de enquete naar de duurzaamste inwoner van de Utrechtse Heuvelrug. Die verkiezing was georganiseerd door Heuvelrug energie.

 

Lees meer>

 

Inspirerende voorbeelden op film


Tim ter Heide, Leersum


Edith Alkema, Amerongen


Hanne Looij uit Driebergen


Klimaatdebat 15 maart 2018

 
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn we benieuwd hoe de politieke partijen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug aankijken tegen de invulling van het klimaatakkoord op lokaal niveau. Daarom hebben we alle politieke partijen in onze gemeente uitgenodigd om deel te nemen aan een klimaatdebat op donderdag 15 maart, van 20:00 tot 22:00 uur in de raadzaal in het Cultuurhuis in Doorn.
 
Aanmelden is niet nodig.
 

 

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

  1. (*)
    Uw volledige naam invullen
  2. (*)
    Graag een (geldig) email invullen
  3. (*)
    Graag hier uw bericht invullen
  4. Invalid Input