Onder de titel 'Een Week Duurzaam' organiseren we in de week van 8-13 oktober verschillende activiteiten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Samen met de energie-ambassadeurs in Driebergen en de Lions Utrechtse Heuvelrug is Heuvelrug Energie onlangs gestart met de voorbereiding hiervan. In deze week valt ook de Dag van de Duurzaamheid die jaarlijks door Urgenda wordt georganiseerd.

 

Duurzaamheid in het dagelijks leven

"Duurzaamheid in het dagelijks leven is niet zo moeilijk. Het is gemakkelijker dan je denkt." Onder dit motto willen we tijdens deze week iedereen, die in onze gemeente woont of werkt, laten zien hoe je in het dagelijks leven invulling kunt geven aan duurzaamheid. Denk daarbij aan waterverbruik, eten, vervoer, wonen en het doen van boodschappen. We willen laten zien welke initiatieven er al zijn op de Utrechtse Heuvelrug en mensen enthousiasmeren voor verduurzaming. Bijvoorbeeld door kennis te maken met koken op inductie, liefst met duurzame producten, of door een proefrit te maken in verschillende typen elektrische auto's. Door samen te bedenken hoe je al die (plastic) verpakkingen bij het doen van boodschappen kunt vermijden, of je te laten informeren over energiebesparing in je huur- of koopwoning en het verwarmen van je huis met een (hybride) warmtepomp. Denk ook aan activiteiten op scholen en voor jongeren.

 

 

In verschillende dorpen

In principe willen we in deze week elke avond gedurende ongeveer 2 uur in elk dorp van de Utrechtse Heuvelrug roulerende activiteiten met de hoofdthema’s organiseren.  We sluiten af met een centraal evenement op zaterdag. Hoe we daar precies invulling aan gaan geven is nog niet bekend. Zeker is, dat we daar zoveel mogelijk organisaties en enthousiaste individuen van de Utrechtse Heuvelrug bij willen betrekken.

 

Meedoen

Willen we de doelstelling van een klimaatneutrale gemeente in 2035 halen, dan moeten we snel aan de slag, met zoveel mogelijk mensen. Daarom zijn we ambitieus en kunnen we nog veel hulp gebruiken.

Spreekt dit je aan, heb je een goed idee, of denk je dat jouw vereniging of organisatie iets kan bijdragen om deze week tot een succes te maken? Meld je dan aan bij samen@heuvelrugenergie.nl

 

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn we benieuwd hoe de politieke partijen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug aankijken tegen de invulling van het klimaatakkoord op lokaal niveau. Daarom hebben we alle politieke partijen in onze gemeente uitgenodigd om deel te nemen aan een klimaatdebat op donderdag 15 maart, van 20:00 tot 22:00 uur in de raadzaal in het Cultuurhuis in Doorn.
 
Aanmelden is niet nodig.

 

Wie is de groenste inwoner van onze gemeente? Wie heeft leuke voorbeelden hoe we ons dagelijks leven kunnen vergroenen? Ben je benieuwd hoe je zelf scoort op de 10 punten? In 5-10 minuten weet je het!

 

 

De zoektocht is gestart…

Er bestaat al een landelijke Duurzame 100 met prominente Nederlanders die duurzaamheid/ klimaat een warm hart toe dragen. Een mooi initiatief! Echter ook lokaal gebeurt er heel veel.  We zijn gestart met de zoektocht naar de groenste inwoner van de Utrechtse Heuvelrug.  Het is een persoon die mensen inspireert en zelf actief bezig is met van alles en nog wat met maar 1 doel: een mooiere en groenere aarde achter laten voor onze kinderen.

Wil je leren welke concrete stappen je kunt nemen om je woning comfortabeler te maken en de maandlasten te verlagen? Hoe je elektrisch kunt rijden voor 100 euro per maand? Of hoe je kunt investeren in een lokaal zonnepanelenproject? Kom dan naar het Ludenkwartier werkatelier op woensdag 8 maart in Doorn. Dit werkatelier wordt georganiseerd door vereniging Ludenkwartier i.s.m. Heuvelrug Energie.

 

Na 4 korte introducties door deskundige vrijwilligers van Heuvelrug Energie zijn er gesprekstafels waar volop gelegenheid is om vragen te stellen en ideeën in te brengen over:

1. De route naar duurzaam wonen, concrete stappen die je kunt nemen

2. 10 punten om volledig duurzaam te worden op alle fronten

3. Elektrisch rijden voor 100 euro per maand!

4. Deelnemen in een zonne-energie project

 

Lokatie: Tenniscenter Heuvelrug, Mariniersweg 3 in Doorn

Datum en tijd: 8 maart, 20:00 uur

Word onderdeel van een nieuwe wereld met slimme, schone mobiliteit en versnel de transitie naar 100% schone energie. Klinkt als de toekomst? Het kan nu! Alle bewoners en organisaties in de provincie Utrecht kunnen deelnemen. Er zijn 150 auto’s -Renault Zoe- beschikbaar. En dat met een actieradius tot 300 kilometers, waarmee heel Nederland bereikbaar wordt.

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

 1. (*)
  Uw volledige naam invullen
 2. (*)
  Graag een (geldig) email invullen
 3. (*)
  Graag hier uw bericht invullen
 4. (*)
  Invalid Input