Onafhankelijk energieloket
voor en door bewoners van de Utrechtse Heuvelrug

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn we benieuwd hoe de politieke partijen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug aankijken tegen de invulling van het klimaatakkoord op lokaal niveau. Daarom hebben we alle politieke partijen in onze gemeente uitgenodigd om deel te nemen aan een klimaatdebat op donderdag 15 maart, van 20:00 tot 22:00 uur in de raadzaal in het Cultuurhuis in Doorn.
 
Aanmelden is niet nodig.

 

Wie is de groenste inwoner van onze gemeente? Wie heeft leuke voorbeelden hoe we ons dagelijks leven kunnen vergroenen? Ben je benieuwd hoe je zelf scoort op de 10 punten? In 5-10 minuten weet je het!

 

 

De zoektocht is gestart…

Er bestaat al een landelijke Duurzame 100 met prominente Nederlanders die duurzaamheid/ klimaat een warm hart toe dragen. Een mooi initiatief! Echter ook lokaal gebeurt er heel veel.  We zijn gestart met de zoektocht naar de groenste inwoner van de Utrechtse Heuvelrug.  Het is een persoon die mensen inspireert en zelf actief bezig is met van alles en nog wat met maar 1 doel: een mooiere en groenere aarde achter laten voor onze kinderen.

Begin 2018 organiseert Heuvelrug Energie opnieuw een cursus van drie avonden voor eigenaren/bewoners die hun woning verregaand willen verduurzamen, mogelijk naar gasloos. De cursus kost € 100 en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in verduurzaming van zijn/haar woning, maar niet goed weet hoe te beginnen of het lastig vindt om keuzes te maken. Je hoeft niet technisch onderlegd te zijn om mee te kunnen doen.

Wil je leren welke concrete stappen je kunt nemen om je woning comfortabeler te maken en de maandlasten te verlagen? Hoe je elektrisch kunt rijden voor 100 euro per maand? Of hoe je kunt investeren in een lokaal zonnepanelenproject? Kom dan naar het Ludenkwartier werkatelier op woensdag 8 maart in Doorn. Dit werkatelier wordt georganiseerd door vereniging Ludenkwartier i.s.m. Heuvelrug Energie.

 

Na 4 korte introducties door deskundige vrijwilligers van Heuvelrug Energie zijn er gesprekstafels waar volop gelegenheid is om vragen te stellen en ideeën in te brengen over:

1. De route naar duurzaam wonen, concrete stappen die je kunt nemen

2. 10 punten om volledig duurzaam te worden op alle fronten

3. Elektrisch rijden voor 100 euro per maand!

4. Deelnemen in een zonne-energie project

 

Lokatie: Tenniscenter Heuvelrug, Mariniersweg 3 in Doorn

Datum en tijd: 8 maart, 20:00 uur

Word onderdeel van een nieuwe wereld met slimme, schone mobiliteit en versnel de transitie naar 100% schone energie. Klinkt als de toekomst? Het kan nu! Alle bewoners en organisaties in de provincie Utrecht kunnen deelnemen. Er zijn 150 auto’s -Renault Zoe- beschikbaar. En dat met een actieradius tot 300 kilometers, waarmee heel Nederland bereikbaar wordt.

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

  1. (*)
    Uw volledige naam invullen
  2. (*)
    Graag een (geldig) email invullen
  3. (*)
    Graag hier uw bericht invullen
  4. Invalid Input