Onafhankelijk energieloket
voor en door bewoners van de Utrechtse Heuvelrug

Wil je leren welke concrete stappen je kunt nemen om je woning comfortabeler te maken en de maandlasten te verlagen? Hoe je elektrisch kunt rijden voor 100 euro per maand? Of hoe je kunt investeren in een lokaal zonnepanelenproject? Kom dan naar het Ludenkwartier werkatelier op woensdag 8 maart in Doorn. Dit werkatelier wordt georganiseerd door vereniging Ludenkwartier i.s.m. Heuvelrug Energie.

 

Na 4 korte introducties door deskundige vrijwilligers van Heuvelrug Energie zijn er gesprekstafels waar volop gelegenheid is om vragen te stellen en ideeën in te brengen over:

1. De route naar duurzaam wonen, concrete stappen die je kunt nemen

2. 10 punten om volledig duurzaam te worden op alle fronten

3. Elektrisch rijden voor 100 euro per maand!

4. Deelnemen in een zonne-energie project

 

Lokatie: Tenniscenter Heuvelrug, Mariniersweg 3 in Doorn

Datum en tijd: 8 maart, 20:00 uur

Wil je je huis energiezuiniger te maken, maar weet je niet goed waar te beginnen? Vind je het lastig de vaak tegenstrijdige adviezen van bouwkundigen en installateurs te beoordelen? Dan kan deelname aan de cursus “Duurzaam en comfortabel wonen” van Heuvelrug Energie je verder helpen. In 3 avonden, op 24 november, 15 december en 25 januari, maak je een compleet en inzichtelijk plan voor je eigen woning. Er is nog plaats voor 6 deelnemers!

Word onderdeel van een nieuwe wereld met slimme, schone mobiliteit en versnel de transitie naar 100% schone energie. Klinkt als de toekomst? Het kan nu! Alle bewoners en organisaties in de provincie Utrecht kunnen deelnemen. Er zijn 150 auto’s -Renault Zoe- beschikbaar. En dat met een actieradius tot 300 kilometers, waarmee heel Nederland bereikbaar wordt.

Op vrijdag 23 september is de 146 panelen tellende zonne-installatie van Stichting Sportcentrum De Woerd (SSDW) in Driebergen officieel in gebruik genomen. Met deze zonne-installatie wordt jaarlijks ongeveer 35.000 kWh opgewekt, genoeg om 35% van de stroombehoefte van de gebruikers van het Sportcentrum -FC Driebergen, de Driebergse Tour Club en Sport Buitenschoolse Opvang De Woerd- te dekken.

Om de transitie naar een lokale, duurzame energievoorziening verder vorm te geven willen we meer burgers bij de energiecoöperatie betrekken. Dat begint met meer leden (nu 150) en actieve vrijwilligers (nu 15). Daarom starten we in september onder de titel "Energievangers" een wervingscampagne. We doen dat in samenwerking met onze partner Greenchoice.

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

  1. (*)
    Uw volledige naam invullen
  2. (*)
    Graag een (geldig) email invullen
  3. (*)
    Graag hier uw bericht invullen
  4. Invalid Input