Binnen de Driebergse wijkvereniging Tuinwijk Sterrebosch heeft een aantal mensen interesse voor een elektrische deelauto. Er wordt nu gekeken of hiervoor voldoende interesse is in de wijk gelegen tussen de Meenkselaan en de Akkerweg.

 

Elektrisch auto wordt aantrekkelijker


Terwijl er steeds meer 'betaalbare' elektrisch aangedreven modellen op de markt komen neemt de actieradius, het aantal kilometers dat je op een volle accu kunt rijden, en het aantal laadpalen in rap tempo toe. En overheidsbeleid maakt elektrisch rijden nog aantrekkelijker. Dus op naar de dealer voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto?


Van bezit naar gebruik


Voordat je daartoe besluit is het misschien goed om je af te vragen hoe vaak je nu eigenlijk gebruik maakt van die auto. Is dat dagelijks, voor woon-werkverkeer, of slechts een paar keer per maand? In het laatste geval kan een elektrische deelauto een optie zijn. Een elektrische deelauto is interessant voor wie niet dagelijks gebruik maakt van een auto, toe is aan vervanging van een bestaande auto en schoner wil rijden.Een elektrische deelauto in de wijk?


Er zijn verschillende aanbieders van elektrische deelauto's, die in principe bereid zijn om bij voldoende belangstelling een auto in een wijk te plaatsen. Zowel Buurauto als We Drive Solar bieden daartoe mogelijkheden. Via een App kunnen abonnees de auto reserveren en openen en het gebruik wordt dan automatisch geregistreerd. We Drive Solar is de eerste die in Driebergen, in de omgeving Traaij/Arnhemse Bovenweg, een elektrische deelauto gaat plaatsen. In principe kunnen belangstellenden uit de wijk gelegen tussen de Meenkselaan en de Akkerweg nog aansluiten bij dit initiatief. Maar het zou natuurlijk veel aantrekkelijker zijn om een deelauto in de wijk zelf te plaatsen.Belangstelling?


Heb je belangstelling om je samen met buurtbewoners verder te oriënteren op de mogelijkheid van een elektrische deelauto in onze wijk? Meld je dan aan via secretaris@tuinwijksterrebosch.nl. Bij voldoende belangstelling kunnen we dan bijeen komen om de mogelijkheden (diverse aanbieders) en verdere stappen te bespreken.

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input