Op het dak van de melkveehouderij van familie Vernooij in Werkhoven hebben 23 buurtbewoners hebben  een zonnestroomcentrale met 234 zonnepanelen op het  gerealiseerd. Op was de feestelijke opening van Buurtstroom Werkhoven, de 2e Buurtstroomcentrale in de gemeente Bunnik.

Met dit project investeren buurtgenoten gezamenlijk in zonnepanelen. De lokaal in Werkhoven opgewekte stroom geeft de deelnemer een belastingkorting op de eigen energierekening.Voor het project in Werkhoven hebben Energiegroep Bunnik en de gemeente Bunnik samenwerking gezocht met Heuvelrug Energie. Nadat er in juni 2018 informatiebijeenkomsten zijn gehouden in Werkhoven, Driebergen en Doorn, zijn in het najaar alle zonnepanelen verkocht. Inmiddels zijn alle panelen op de boerderij geïnstalleerd en aangesloten op het net.

 

De coördinatie van dit project was in handen van Buurtstroom Energie-U, een Coöperatie die in de stad Utrecht inmiddels 5 draaiende zonnestroomcentrales heeft. Verschillende nieuwe projecten zijn gestart of in voorbereiding.

 

Op 9 mei 2019 verscheen in Nieuwe Oogst, het blad voor leden van de Land- en Tuinbouw Organisatie LTO, een artikel waarin Johan Vernooij en Harry Kager van Energiegroep Bunnik vertellen hoe dit project tot stand is gekomen. Je kunt het artikel hier downloaden.

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

 

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Stuur ons uw opmerkingen

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input