5 april 2019

Begin maart 2019 zijn informatiebijeenkomsten gehouden in Leersum en Doorn voor mensen die interesse hebben in deelname aan een collectief project met zonnepanelen op De Binder in Leersum en de brandweerkazerne in Maarn/Maarsbergen. Tijdens deze goedbezochte bijeenkomsten (ruim 80 mensen) is een toelichting gegeven op het project, de kosten en de opbrengsten en ook op de hoeveelheid CO2 die wordt bespaard.

 

 

Coöperatie Zon op Heuvelrug

We beschouwen de Binder en de brandweerkazerne als één project, dat wordt ondergebracht bij een coöperatie. Dit project wordt begeleid door Zon Op Nederland. Enkele weken geleden is bij Heuvelrug Notarissen een coöperatie opgericht onder de naam Zon op Binder. Omdat we meer projecten onder deze coöperatie willen laten vallen is de naam inmiddels gewijzigd in Zon op Heuvelrug (www.zonopheuvelrug .nl).

Na de informatiebijeenkomsten hebben ruim 60 mensen een vrijblijvende voorinschrijving gedaan voor certificaten. 1 certificaat komt ongeveer overeen met 1 zonnepaneel. Om iedereen die zich heeft vooringeschreven mee te laten doen is een maximum vastgesteld van 12 certificaten per deelnemer. In april 2019 kunnen de mensen die zich hebben vooringeschreven lid worden van de coöperatie en een aanbetaling doen voor het gewenste aantal certificaten. Als mensen alsnog afzien van hun toewijzing, kunnen de certificaten aan anderen worden uitgegeven.

 

Duurzame stroom in september

Ondertussen is Stedin aan het werk om de aansluiting op het elektriciteitsnet te kunnen maken. Op basis van een programma van eisen zijn twee lokale installateurs en een installateur van buiten de regio verzocht om offerte uit te brengen. In mei, op de eerste Algemene Ledenvergadering van de coöperatie, zal worden bepaald welke installateur de panelen gaat leggen. Zodra de deelnemers hun aandeel volledig hebben betaald, als Stedin meewerkt en de installateur voldoende panelen én tijd heeft kan de aanleg beginnen. We hopen dat de installaties in september de eerste duurzame stroom kunnen gaan leveren.

 

Wachtlijst

Op dit moment zijn alle certificaten (panelen) voor dit project uitgegeven en is er een wachtlijst. Plaatsing op de wachtlijst kan via www.zonopnederland.nl. Doorloop daar de volgende stappen:

1. Vul eerst je postcode in en klik op 'Postcodecheck;

2. Kies 'Zon op Heuvelrug Wachtlijst >>';

3. Heb je je daar al geregistreerd, log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

4. Kies 'Zon op Heuvelrug Wachtlijst ...';

5. Vul in voor hoeveel panelen je wilt inschrijven en bevestig.

 

Je ontvangt dan een email van Zon op Nederland met een bevestiging van je voorinschrijving.

 

Andere projecten

Ondertussen zitten de mensen van Heuvelrug Energie en van Zon op Heuvelrug niet stil, zeker nu we merken dat steeds meer mensen mee willen doen met collectieve projecten. We zijn daarom in overleg met de gemeente over andere sporthallen, en ook met manege-eigenaren, zorginstellingen, eigenaren van supermarktgebouwen en andere bedrijfshallen. Daarnaast zijn we aan het kijken naar stukken land voor veldopstellingen. Dan gaat het niet om goede landbouwpercelen, maar om stukken land die minder geschikt zijn voor landbouw en die tijdelijk (25 jaar) beschikbaar zijn.

 

Bij onze zoektocht naar geschikte locaties kunnen we wel hulp gebruiken, dus weet je zelf een groot dak en ken je de eigenaar: laat het weten aan samen@heuvelrugenergie.nl

 

Heb je belangstelling om mee te doen meld je dan aan via het aanmeldformulier op de website van Heuvelrug Energie

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

 

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Stuur ons uw opmerkingen

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input