Begin november waren alle 234 zonnepanelen van het project Buurstroom Werkhoven verkocht. Inwoners uit Driebergen en Doorn konden aan dit collectieve zonnepanelenproject (Postcoderoos) meedoen.Voor mensen in de andere heuvelrugdorpen zijn we bezig met meerdere postcoderoosprojecten.

 

 

De Binder

Het postcoderoosproject op het dak van cultureel centrum de Binder in Leersum is het eerstvolgende project dat we kunnen realiseren. De gemeente, eigenaar van het pad, heeft sterkteberekeningen gemaakt voor het dak. En de gemeente heeft een concept opstalovereenkomst gemaakt. Heuvelrug Energie is nu bezig met het oprichten van een coöperatie. Ondertussen zijn diverse installateurs bezig met het opstellen van een offerte, inclusief de aansluitkosten voor netbeheerder STEDIN. Als wij de offertes hebben gaat Heuvelrug Energie de businesscase maken en een folder met informatie over de kosten per paneel, spelregels en rendement. Deze folder sturen wij aan de belangstellenden toe zodat zij kunnen inschrijven, we hopen dat dit begin 2019 kan plaatsvinden.

 

Overige projecten

Heuvelrug Energie is ook nog, samen met anderen, bezig met het onderzoek naar het plaatsen van zonnepanelen op de geluidswal langs de A12 in Maarn en Driebergen. In verband met eigendom en langlopende contracten inzake onderhoud en beheer is dit een zeer complexe zaak waarvan nog onduidelijk is of het kan leiden tot een postcoderoosproject.

Tenslotte zijn we in overleg met enkele particulieren over de mogelijkheden voor het plaatsen panelen op stukjes land, en daar een gedeelte van in te richten als postcoderoosproject.

 

Belangstelling? Meld je dan aan.

Heb je belangstelling om mee te doen met een collectief opwekkingsproject? Heb je nog een vraag over collectieve energieopwekking? Of wil je eerst zelf aan de slag om mensen in je directe omgeving voor zo’n project te interesseren en wil je daarbij ondersteund worden? Meld je dan vrijblijvend aan via onderstaande knop.

 

 

Meer informatie over collectieve zonnepanelenprojecten vind je op onze website en in "Stroom opwekken op andermans dak", een artikel in de oktober 2016 editie van het Eigen Huis Magazine (Vereniging EIgen Huis).

 

 

 

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input