Op de U-Thuis Najaarsbijeenkomst op woensdagavond 7 november 2018 is een nieuwe ondersteuningsfaciliteit voor energiecoöperaties feestelijk gelanceerd. Ook Heuvelrug Energie heeft haar handtekening gezet.

 

Het gaat om een bedrag van € 200.000 dat de Provincie Utrecht beschikbaar stelt om lokale energiecoöperaties te ondersteunen. Dit bedrag is een voorschot op het ontwikkelfonds dat minister Wiebes aan het opzetten is en dat in 2019 rond moet zijn. Lokale energie-initiatieven in de provincie Utrecht komen te vaak niet tot realisatie doordat zij expertise en met name capaciteit missen. Dat geld zal vooral worden besteed aan ondersteuning met kennis. Energiecoöperaties gaan daarom onder begeleiding van REScoopNL, een coöperatie van duurzame energiecoöperaties in Nederland, ondersteuning krijgen voor een aantal uren op juridisch gebied (ruimtelijke ordening), communicatie en dergelijke om duurzame energieprojecten verder te brengen, van de initiatieffase naar de haalbaarheidsfase en later de realisatiefase.

 

Heuvelrug energie gaat de komende tijd inventariseren welke projecten en activiteiten eventueel voor ondersteuning in aanmerking komen.

 

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input