Duurzaamheid in het dagelijks leven

"Duurzaam doen in het dagelijks leven is vaak gemakkelijker dan je denkt". Onder dit motto laten de energie-ambassadeurs in Driebergen, de Lions Club Utrechtse Heuvelrug en Heuvelrug Energie in de week van 8 – 13 oktober iedereen die in onze gemeente woont of werkt zien hoe je in het dagelijks leven invulling kunt geven aan duurzaamheid.

 

Denk daarbij aan lekker, gezond en betaalbaar eten, het afvoeren van hemelwater naar je tuin in plaats van het riool, met de fiets of de elektrische auto naar het werk, het isoleren van je huis en duurzaam gebruik van spullen. We laten zien welke initiatieven er al zijn op de Utrechtse Heuvelrug en hoe je daarbij kunt aansluiten. Bijvoorbeeld door kennis te maken met energiezuinig koken, liefst met duurzame producten, of door een proefrit te maken in een elektrische auto. Door samen te bedenken hoe je (plastic) verpakkingen bij het doen van boodschappen kunt vermijden en kapotte spullen te laten repareren in plaats van ze weg te gooien. Of door je te laten informeren over energiebesparing in je huur- of koopwoning, duurzame opwekking van stroom met zonnepanelen, ook wanneer het dak van je woning niet geschikt is, en het verwarmen van je huis met een (hybride) warmtepomp.

 

Tevens gaat in deze week een nieuwe versie van de Duurzame Top100 van de Utrechtse Heuvelrug van start. Aan de hand van een tiental vragen kun je bepalen hoe duurzaam je al bezig bent, en op welke punten je dat nog kunt verbeteren.

 

Activiteiten in Maarn, Driebergen en Doorn

 

 

‘Een Week Duurzaam’ wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Dag van de Duurzaamheid, die elk jaar op 10 oktober plaatsvindt.

 

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input