Onder de titel 'Een Week Duurzaam' organiseren we in de week van 8-13 oktober verschillende activiteiten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Samen met de energie-ambassadeurs in Driebergen en de Lions Utrechtse Heuvelrug is Heuvelrug Energie onlangs gestart met de voorbereiding hiervan. In deze week valt ook de Dag van de Duurzaamheid die jaarlijks door Urgenda wordt georganiseerd.

 

Duurzaamheid in het dagelijks leven

"Duurzaamheid in het dagelijks leven is niet zo moeilijk. Het is gemakkelijker dan je denkt." Onder dit motto willen we tijdens deze week iedereen die in onze gemeente woont of werkt laten zien hoe je in het dagelijks leven invulling kunt geven aan duurzaamheid. Denk daarbij aan waterverbruik, eten, vervoer, wonen en het doen van boodschappen. We willen laten zien welke initiatieven er al zijn op de Utrechtse Heuvelrug en mensen enthousiasmeren voor verduurzaming. Bijvoorbeeld door kennis te maken met koken op inductie, liefst met duurzame producten, of door een proefrit te maken in verschillende typen elektrische auto's. Door samen te bedenken hoe je al die (plastic) verpakkingen bij het doen van boodschappen kunt vermijden, of je te laten informeren over energiebesparing in je huur- of koopwoning en het verwarmen van je huis met een (hybride) warmtepomp. Denk ook aan activiteiten op scholen en voor jongeren.

 

In verschillende dorpen

In principe willen we in deze week elke avond gedurende ongeveer 2 uur in elk dorp van de Utrechtse Heuvelrug roulerende activiteiten met de hoofdthema’s organiseren.  We sluiten af met een centraal evenement op zaterdag. Hoe we daar precies invulling aan gaan geven is nog niet bekend. Zeker is, dat we daar zoveel mogelijk organisaties en enthousiaste individuen van de Utrechtse Heuvelrug bij willen betrekken.

 

Meedoen

Willen we de doelstelling van een klimaatneutrale gemeente in 2035 halen, dan moeten we snel aan de slag, met zoveel mogelijk mensen. Daarom zijn we ambitieus en kunnen we nog veel hulp gebruiken.

Spreekt dit je aan, heb je een goed idee, of denk je dat jouw vereniging of organisatie iets kan bijdragen om deze week tot een succes te maken? Meld je dan aan bij samen@heuvelrugenergie.nl

 

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input