15 maart 2018

 

Op 15 maart, tijdens het klimaatdebat in het Cultuurhuis in Doorn, is bekend gemaakt wie de meeste punten scoorde op de 10 onderwerpen uit de Duurzame 100 lijst van Heuvelrug Energie. Hanne Looij uit Driebergen, Edith Alkema uit Amerongen en Tim ter Heide uit Leersum (van rechts naar links op de foto), behaalden alle drie zeer hoge scores. Tim haalde de hoogste score en ontving uit handen van wethouder Hans Nijhof (geheel links) een oorkonde.

 

Heuvelrug Eenergie is iniatiefnemer van de Duurzame 100 van de Heuvelrug. Het initiatief is vooral bedoeld om het bewustzijn onder de inwoners over duurzaam gedrag te prikkelen. "We hebben vooral ook willen benadrukken dat het leuk kan zijn om duurzaamheid na te streven", zei Lennart van der Burg, één van de organisatoren.

 

"Met het invullen zo'n vragenlijst over zaken als je woning, autogebruik, reisgedrag, voedselconsumptie en het gebruik van spullen word je toch weer aan het denken gezet over de consequenties van je eigen gedrag", zei één van de deelnemers. Andere deelnemers gaven aan dat het ook leuk was om het aan de keukentafel, samen met de kinderen in te vullen. "Want de generaties na ons, dat is waar we het uiteindelijk allemaal om doen", zei Hans Nijhof bij de prijsuitreiking. Zoals onderstaande filmportretten van de drie kandidaten, gemaakt door Job van Gasselt, laten zien: Het is inspirerend om te zien hoeveel je kunt bereiken met relatief eenvoudige maatregelen.

 

De drie kandidaten presenteren zich


Tim ter Heide, Leersum


Edith Alkema, Amerongen


Hanne Looij uit Driebergen

 

 

 

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Name

Email

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

 1. (*)
  Uw volledige naam invullen
 2. (*)
  Graag een (geldig) email invullen
 3. (*)
  Graag hier uw bericht invullen
 4. (*)
  Invalid Input
 5. (*)
  Invalid Input