Wie is de groenste inwoner van onze gemeente? Wie heeft leuke voorbeelden hoe we ons dagelijks leven kunnen vergroenen? Ben je benieuwd hoe je zelf scoort op de 10 punten? In 5-10 minuten weet je het!

 

 

De zoektocht is gestart…

Er bestaat al een landelijke Duurzame 100 met prominente Nederlanders die duurzaamheid/ klimaat een warm hart toe dragen. Een mooi initiatief! Echter ook lokaal gebeurt er heel veel.  We zijn gestart met de zoektocht naar de groenste inwoner van de Utrechtse Heuvelrug.  Het is een persoon die mensen inspireert en zelf actief bezig is met van alles en nog wat met maar 1 doel: een mooiere en groenere aarde achter laten voor onze kinderen.

 

Ik ook?

Ja ook jij! het idee van de Duurzame 100 is ook dat zoveel mogelijk mensen zichzelf ook scoren op 10  punten. Hoe ga je op vakantie, wat doe je op je werk of op school, pak je weleens de fiets. Doe de test, online of op papier, en zie hoe jij scoort!  Zou het niet mooi zijn als je in ieder geval op 5 van de 10 punten actief bezig bent?

 

En de gemeente?

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de ambitie om in 2035  klimaatneutraal te zijn. Om die ambitie te behalen is afgelopen jaar een oproep gedaan aan inwoners, ondernemers en organisaties om met initiatieven te komen die een bijdrage leveren aan die ambitie. Grote en kleine duurzame maatregelen waarmee inwoners  zelf aan de slag gaan. Ook is er nagedacht wat we als inwoners zelf kunnen doen om een bijdrage te leveren. Dit heeft de initiatiefnemers geïnspireerd om te starten met de duurzame 100 van de Heuvelrug.  

 

Een Groene lijst

Iedereen die de 10 punten test doorloopt, online of op papier, en deze opstuurt naar onderstaand email adres doet mee. Een onafhankelijke commissie beoordeelt en bundelt alle resultaten met het idee om een duurzame top 100 te maken. Een groene lijst met inwoners die actief bezig zijn. Wie bovenaan staat is een mooi inspirerend voorbeeld. De inwoners onderaan de lijst kunnen proberen of ze volgende jaar beter scoren. We nodigen nadrukkelijk ook raadsleden uit van de verschillende politieke partijen. Hoe groen zijn ze zelf? De lijst wordt tijdens het gemeentelijk Klimaatdebat op 15 maart bekend gemaakt.

E-mail adres: duurzame100utrechtseheuvelrug@outlook.com

 

Meer weten over verduurzaming van je gedrag? Kijk dan eens op de website van MilieuCentraal.

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

 1. (*)
  Uw volledige naam invullen
 2. (*)
  Graag een (geldig) email invullen
 3. (*)
  Graag hier uw bericht invullen
 4. (*)
  Invalid Input