De duurzame energie branche heeft er de mond van vol. Gemeente Rotterdam, Dordrecht, Den Haag en Leidschendam-Voorburg willen hun aandelen in Eneco, wat bij elkaar meer dan de helft is, verkopen. De publieke belangen kwamen na de splitsing in januari onvoldoende naar voren.

 

Naast Greenchoice, waarmee Heuvelrug energie een samenwerkingsverband heeft, zijn er nog andere energieleveranciers die volledig inzetten op duurzaamheid. Ook Eneco, het grootste energiebedrijf van Nederland, gaat voor 100% duurzame energie en investeert veel in projecten rondom groene energie en innovaties.

 

Overname door buitenlandse energiebedrijven of private equity partijen kunnen de visie en klimaatdoelstellingen van Eneco belemmeren, zo is in het recente verleden gebleken. Dat kunnen we voorkomen door Eneco beter in publieke handen te houden. Om dat voor elkaar te krijgen introduceert Greencrowd EneCoöperatie: een coöperatie van burgers en bedrijven die samen de aandelen van de vier gemeenten gaan overnemen. Als duurzaam initiatief heb je met de middelen, kennis en expertise van Eneco ook meteen de mogelijkheid om jouw eigen duurzame idealen te realiseren.

 

Greencrowd zoekt medestanders en nodigen ook inwoners van de Utrechtse Heuvelrug uit om mee te doen. Er is een registratieformulier gemaakt om te onderzoeken hoeveel interesse er is om te participeren.

 

Meer informatie over de EneCoöperatie kun je in de link hieronder vinden.
https://greencrowd.nl/project/eneco-burgerparticipatie

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

 1. (*)
  Uw volledige naam invullen
 2. (*)
  Graag een (geldig) email invullen
 3. (*)
  Graag hier uw bericht invullen
 4. (*)
  Invalid Input
 5. Typ hieronder de code die u in het schermpje ziet
 6. (*)

  Genereer nieuwe codeInvalid Input