Jaarlijks betalen we in Nederland 13 miljard euro aan energiekosten voor koop- en huurwoningen. In onze gemeente is dat naar schatting 44 miljoen euro. Met dit enorme bedrag zouden we woningen ook kunnen 'vernieuwbouwen' om ze energieneutraal te maken, waardoor ze samen aanzienlijk minder CO2 uitstoten. Energiesprong wil dit plan vooruit helpen. Door op grote schaal vraag en aanbod te laten ontstaan voor woningen en gebouwen zonder energienota. Door partijen die het mogelijk kunnen maken, anders naar dit vraagstuk te laten kijken. En door te laten zien dat mensen in Nederland er klaar voor zijn.

 

Via de campagne Ons huis verdient het geeft Energiesprong huiseigenaren massaal de kans om te laten weten dat zij energieneutraal willen wonen. Hoe meer steunbetuigingen, des te beter.  Want dan zien de betrokken partijen de vraag en de noodzaak van verandering. En zullen minister, banken en bouwers samen obstakels in wet- en regelgeving weghalen, financieringsconstructies mogelijk maken en met een goed en betaalbaar aanbod komen. Met garantie! Energiesprong werkt samen met partijen die hier ook in geloven: collega’s, vrienden, maatschappelijke organisaties, gemeenten, provincies, belangenverenigingen, bouwers, banken etc. Daarnaast heeft Energiesprong een aantal partners die de campagne ondersteunen en verder helpen verspreiden.

 

Energiesprong is het meerjarige innovatieprogramma voor energieneutrale bouw. Het wordt door Platform31 uitgevoerd in opdracht van het ministerie voor Wonen en Rijksdienst.

 

Voor mensen die snel en makkelijk willen weten welk bedrag je op basis van de huidige energiekosten zou mogen lenen, maakte Vereniging Eigen Huis een handige rekentool. Betaal je nu bijvoorbeeld 200 euro per maand voor energie, dan kun je ook 48.700 euro lenen, een bedrag waarmee je de vernieuwbouwkosten kunt financieren. Die lening betaal je dan, inclusief rente, in 30 jaar af met maandelijke termijnen van 200 euro. Bijkomend voordeel: je energielasten nemen niet toe.

Bereken hier zelf hoeveel je kunt lenen op basis van je maandelijkse energiekosten.

 

 

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

 

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Stuur ons uw opmerkingen

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input