Op 12 februari is de SDE+ 2014 gepubliceerd in de Staatscourant. Met deze subsidie worden bedrijven en non-profit instellingen gestimuleerd duurzame energie te produceren. Steeds meer organisaties maken gebruik van deze regeling, waarmee de overheid wil bereiken dat in 2020 16% van alle energie duurzaam wordt geproduceerd. Voor 2014 is in totaal 3,5 miljard euro beschikbaar!

 

Vertrouwen in de haalbaarheid van het project speelt voor de overheid een grote rol bij toekenning van dit budget. Regeling is op 12 februari gepubliceerd. De eerste aanvraagronde is open vanaf 1 april 2014.De subsidie compenseert het verschil in de marktprijs voor duurzame energie en de marktprijs voor fossiele energie.

 

Deze subsidie wordt verstrekt over een periode van 12 tot 15 jaar. Hiermee wordt de investering in een duurzame energie-installatie rendabel. Per soort productie-installatie worden er specifieke eisen gesteld. In 2014 zijn de eisen bij het indienen van een aanvraag verzwaard. Zo moet er in de meeste gevallen een haalbaarheidsstudie bij de aanvraag worden gevoegd. Dit maakt een goede voorbereiding van uw aanvraag cruciaal.Vanaf 2014 is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van de EIA (Energie Investerings Aftrek) wanneer voor hetzelfde project SDE+ is verkregen.

 

Meer informatie over de SDE+ regeling 2014 vindt u op de website van de Rijksoverheid. Daar kunt u ook een filmpje bekijken waarin wordt uitgelegd hoe de SDE in de praktijk werkt.

 

 

 

 

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input