Vanaf 1 juli kan decentraal opgewekte energie definitief onbeperkt terug worden geleverd aan het net. Nu geldt er nog een grens bij 5.000 kilowattuur.

 

Wek je zelf energie op, bijvoorbeeld met zonnepanelen op je dak, dan kun je de geleverde energie in mindering brengen op de rekening van je energieleverancier. Dit terug leveren van energie voor dezelfde prijs heet salderen. Op dit moment kan dat tot een grens van 5.000 kWh per jaar. Dat is een limiet waar instellingen of scholen met een flink dakoppervlak al snel overheen gaan.
Sommige leveranciers zoals Greenchoice staan nu al toe om onbeperkt te salderen. Ze doen dat op basis van een interpretatie van het wetsvoorstel tot een wijzigingen van de Elektriciteits- en Gaswet, die op 5 december 2012 in de Staatscourant is gepubliceerd. Die interpretatie is nu bevestigd door het ministerie van Economische Zaken.
 
Het Regeerakkoord kondigt overigens wel een fiscale stimulans aan voor deze lokaal opgewekte energie die via een coöperatie in de nabijheid wordt geproduceerd. In het Belastingplan voor 2014 wordt dit verder uitgewerkt.
 
Bron: Energie overheid, 18 april 2013
 

 

Hé Nieuwsbrief

Je kunt je hiernaast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 4 - 6 keer per jaar.

Afmelden kan altijd. Privacy gewaarborgd.

Bekijk laatste nieuwsbrief
Ga naar Nieuwsbrief archief

Please enable the javascript to submit this form

Contact

Coöperatie Heuvelrug Energie U.A. (Hé)
KvK 55655475
Gezichtslaan 6
3956 BB Leersum
samen@heuvelrugenergie.nl

Contact formulier

Uw volledige naam invullen
Graag een (geldig) email invullen
Graag hier uw bericht invullen
Invalid Input
Invalid Input